fredag 19 augusti 2011

Jag idag

Var är jag?
På jobbet, som ligger strax söder om Göteborg (Mölndal). Det är på ett stort företag, vars produkter ni alla känner till. Jag är konsult och arbetar med support gentemot webbredaktörer ute i verksamheten. De flesta har jag aldrig träffat, eftersom många av dem sitter utanför Sverige.

Trivs jag?
Ja mycket. Under försommaren började jag på allvar arbeta med utbildningar och det gillar jag. Som ”uppvärmning” körde jag en utbildning för några nya kollegor här på kontoret för att veckan efter undervisa en tjej i Japan på telefon och delad desktop. Härnäst står två länder som startar på ”Syd”. Jag hoppas att få möjlighet att åka dit istället för att ringa upp.
Vad som också är roligt är att min arbetsgivare är den bästa som jag någonsin har haft. Inte nog med att jag har fina villkor och förmåner. Det finns även en långsiktig ambition för mig; tankar om vad jag ska göra om några år och idéer hur jag ska komma dit. Det kanske är något helt naturligt för flera av er, men för mig som närmast kommer från ett konsultföretag, där man var sitt uppdrag och ambitionerna sträckte sig inte en minut bortom det, är detta fantastiskt. De tror på mig och vill att jag ska utvecklas och trivas på jobbet!

Och på fritiden?
Det blir en del svampplockning så här års. Om ni inte redan har märkt det, så kan jag berätta att det är strålande svampår. Speciellt gula kantareller är extra talrika. Jag plockade de första redan i andra veckan av juli och de bara fortsätter att komma.
I terrarierna har det kommit ägg i sommar. Dumt nog sabbade jag några av dem, men till sist blev det en unge av svart råttsnok och fyra ungar av mexikansk kungssnok. Ett ägg ligger kvar i kläckaren; ytterligare en mexikansk kungssnok, som kom från en andra kull, där de andra sex äggen var obefruktade.
Musiken har legat lite på is under sommaren. Nu ska jag dock snart börja spela in lite låtidéer. Jag tror att det blir något med många sångpålägg. Jag tror också att jag kommer att använda min iPad mycket.

Hur mår jag?
I huvudet mår jag bra. Fysiskt är det just nu lite sämre. Jag har ont i ryggen, vilket jag försöker mota med lite gymnastik på golvet i köket varje kväll. Det går så där, men jag har just börjat så det är för tidigt att säga om det funkar eller ej.
Mitt största problem är emellertid musarm. Det startade under våren och trots att jag ganska snart tog musen i vänster hand (vilket gick förvånansvärt enkelt att vänja sig vid) så fortsatte värken i överarmen, axeln och nacken. I sommar har det tidvis varit så jobbigt att jag har haft svårt att sova. Jag går med ständigt molande värk och ibland hugger det till ordentligt om jag gör en ”fel” rörelse.
Nu har jag äntligen varit hos läkaren och fått en del råd och tips samt en tid till en sjukgymnast i nästa vecka.
Jag ser detta som en påminnelse att det är viktigt att ta hand om sig själv och att det är viktigare ju äldre man blir.

Annars då?
Jo tack! Det finns hopp. Dessutom är det fredagsfika snart!

5 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Ta det ohyggligt försiktigt med den där epykondyliten (musarmen)! Jag hade det för en del år sen och var sjukskriven i över ett halvår. Men då är jag också den där typen som aldrig går till läkare, så jag sökte inte vård förrän jag faktiskt inte kunde lyfta en kaffekopp med höger hand. Men vad jag ville säga är att det inte alltid beror på musen, utan det kan lika gärna vara tangentbordsanvändning som ligger bakom. Så var det i mitt fall - jag har använt musen med vänster hand i många, många år, men fick ändå epykondylit i höger arm. Det kan alltså eventuellt vara läge att byta tangentbord, men det viktigaste av allt (fick jag lära mig) är att variera sin arbetsställning. Därför är alla "ergonimianordningar" av typen underarmsstöd för det mesta av ondo, eftersom de gör att man fastnar i en ställning. Byt mellan att sitta och stå vid skrivbordet, sitt i en soffa med datorn i knät en stund, vid ett vanligt matbord etc. Själv sitter jag ofta i sängen, men jag inser att de flesta kontor saknar sängar :)
Krya på dig!

Pseudonaja sa...

Tack Helena!
Ja, det är skitjobbigt. Det tar på en att gå och ha ont hela tiden.
Det du skriver förklarar ju varför jag fortfarande har ont, fastän jag använt vänster hand till mus i flera månader.
Jag hoppas mycket på att sjukgymnastiken ska hjälpa och jag vet att jag kommer kunna få hjälp av min chef som också har haft musarm. Har du förresten något tips om ett "bra" tangentbord?

Översättarhelena sa...

Egentligen inte, det är så individuellt. Men för mig funkar det absolut bäst med det inbyggda tangentbordet på en ganska liten (tolv tum tror jag den är) laptop. Ofta rekommenderas man att använda löst tangentbord till bärbara datorer, men det är alltså inte alltid bäst.

Nonsensakuten sa...

Skönt att du kommit bort från konsultandet. Synd om din musarm...

PaljettenQ sa...

Drygt med musarmen:(
Jag har också krånglande armbågar (båda) och vågar inte gå till läkaren då jag inte vill ha besked om att jag har fått artros även i armbågarna. Tillsvidare kör jag med självdiagnosen "musarm" för att hålla humöret uppe.
Men det är svårt att peta mig i näsan... :)