måndag 7 mars 2011

Mail från dåtiden

Jag tog en micropaus vid mitt skrivbord. Alltmedan jag åt en banan kollade jag min hotmail. Jag registrerade det kontot i mitt eget namn 1998 och det kändes stort, minns jag. Nu skulle jag äntligen komma in i den där nya världen och visst blev det så.
Jag minns speciellt hur jag ett par månader senare i Perth i Västaustralien skickade ett mail till en lokal celebritet på reptilområdet med frågan var jag kunde hitta tigerormar. Svaret kom samma kväll och dagen därpå stod jag med en präktig Tiger Snake på ormkroken. God bless email!
Bananen var närapå slut, när jag kom på idén att göra liten mailarkeologi; dvs kolla när mitt äldsta, sparade meddelande var ifrån och framför allt vad det innehöll. Det skulle bli lite som att hälsa på sig själv i slutet av 90-talet. Vem var jag då? Vad rörde sig i mitt huvud?

Det visade sig vara ett mail från 1999 från mig själv. Jag hade uppenbarligen en länk som var så viktig att jag velat spara den. Möjligen kände jag inte till favoriter/bokmärkes-funktionen, eller så existerade den kanske inte ens.
Vart gick då denna länk? Jo, det var ett ljudklipp och jag kände genast igen det på adressen: Runt 1996-1997 var Yes gäster hos Howard Stern i samband med ett nytt skivsläpp. Keyboardisten Rick Wakeman, också känd från Grumpy Old Men bombarderar Stern med fjantiga frågor. Själva klippet innehåller följande ordväxling:

Wakeman: Do you have an insurance in case of a studio man breaking wind?
Stern: It could happen any time. It could happen any time.

Mellan de två It could happen any time hörs ljudet av en fis.

Det var jag 1999. Väldigt lite har förändrats på tolv år…


Givetvis var länken död men jag hittade detta i alla fall. Det är från samma tillfälle och ger en liten uppfattning om den uppsluppna stämningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken grej! Vad kul att kika in i dåtiden så där. Jag hittade ett par brev skrivna på papper. Det ena handlade om en konflikt med en kollega och jag ville spara minnet av samtalet för att utifall jag senare skulle ställas mot väggen... Jag tenderar att glömma sånt där fort så jag gjorde en slags "livförsäkring".
Inte alls lika roligt som dina email :)

Pseudonaja sa...

Paljetten: Jag vill ändå mena att ditt fynd kändes lite mer meningsfullt än mitt. :)