tisdag 7 december 2010

Så vad har du för dig, lille vän?

Ja, vad gör jag?
Jag skriver en del. Den andra bloggen tar en del tid. Nu kan jag i och för sig inte påstå att jag är så där blixtrande snabb och effektiv. Mer tid går åt till att fundera på vad och hur jag ska skriva än till själva skrivandet. Det lovar kanske gott för bloggens framtid men inte så mycket åt den nuvarande publiceringstakten. Nåja, så länge jag har kul så. (och det har jag)

Jobb då?
Ja, det är ganska stillsamt just nu. Ur de stora planerna, som man hade åt mig för några veckor sedan, har intet kommit. Det brukar vara så, vilket jag vid det här laget borde ha lärt mig. De människor som jag sitter på intervjuer med inne på konsultfirmor är inte bara människor som ska locka folk att vilja arbeta åt en. De är dessutom samma människor som ska övertyga kunderna om det fina i att hyra in en konsult från just dem. De är alltså säljare och säljare har en förmåga att vara överoptimistiska och löjligt positiva till det mesta, inklusive mig och mina möjligheter.
Nu kom det visserligen ett litet mail igår med fråga om jag fortfarande är tillgänglig om det skulle bli allvar av de storslagna planerna, som det har flaggats för. Jovisst är jag ledig. Lika ledig som klassens fulaste kille på skoldansen.

Annars då?
Jag kan inte påstå att jag går runt och smågnolar mig genom tillvaron, men det funkar ändå hyfsat. Vardagen hemma är ju faktiskt full med glädjeämnen. T.ex. bjuder min son, nu drygt 14 månader gammal, på stor underhållning dagligen. Han dansar, klappar händer och klättrar i möbler. Talet väntar han lite med. Man kan inte hinna med allt. Hans storasystrar kompenserar den biten med bravur.
Vi hade påhälsning av vinterkräksjuka under helgen som gick. Det var 7-åringen som drog hem något och i rättvisans namn är det hittills endast hon som varit sjuk.

Roligt då?
Jag spelar massor av gitarr. Dels tar coverbandet en del tid. En spelning är inbokad i januari och vi slipar på låtarna vi kan och försöker lära oss några nya.
Dels spelar jag i kyrkorna i trakten lite då och då. Det är gospelspelningar, gudstjänster, adventsmässor och barnmusikaler. Skoj!
Roligt var det också i förra veckan, då jag träffade Pysseliten, som var på kurs i Göteborg. Det blev mat, öl och ett intressant och trevligt samtal.

4 kommentarer:

Pysseliten sa...

Jaa, visst hade vi det trevligt och lite småmysigt där i "biblioteket"!
Jag vill minnas att dagarna var längre när barnen var små, men det kanske inte alls beror på dem att tiden nu för tiden flyger fram, det kanske bara är åldern.

Pseudonaja sa...

Ja, bibliotek är bra platser!

Miss 80's sa...

Roligt med en uppdatering om ditt liv och vad som pågår. Du har så rätt, man får glädja sig åt de glädjeämnen man har. Hoppas det ordnar sig med jobbet.

Ha en skön helg!

Pseudonaja sa...

Detsamma, Miss 80's!