tisdag 27 april 2010

Etikett på festival

Mrs Li ska tydligen ut och testa på festivallivet i sommar. Hon väljer dessutom en riktigt bra festival; Sweden Rock Festival som med sin trevliga stämning nästan är ett evenemang att besöka även om man inte riktigt gillar musiken.
Nu ska hon dela husbil med tre "snubbar" som verkar lite bekymrade över att de inte ska kunna svära och rapa i samma utsträckning nu när en tjej är närvarande. Jag förstår och sympatiserar med deras oro och har därför skrivit några förslag eller snarare uppföranderegler:

Rapar och andra sätt att göra sig av med överflödig gas bör skötas med största diskretion, och inte föregås av: ”Killar, lyssna på den här!”

Språket ska vara vårdat. Jävlar kan ersättas med järnspikar. Helvete får bli attans. Säg inte fitta utan använd hellre vagina.
Några exempel:
– Järnspikar vad bra Pendragon var!
– Attans vad full du var igår, Sigfrid!
– Axl Rose är en vagina.

Ställ färska blommor i vas inne i husbilen. Om ni inte hinner förbi någon blomsteraffär så plocka vildblommor på campingen. Dessa kan med fördel spolas av innan de sätts i vas, då kissenödiga hårdrockare har för vana att vattna lite här och där.

Undvik nördigt prat om rockartister, när ett band var bäst och varför den nye gitarristen suger purjo. Skall det pratas musik så håll er till kvinnliga singer/songwriters med akustiskt gitarrplonk och något svårmodigt i blick.

Den här är svår, men likväl: Duscha varje dag samt borsta tänder både morgon och kväll.

Öl smakar visserligen gott men visst har man lika roligt över en kopp kaffe? Köp bullar på Statoil och påstå att det är hembakt. Blir stämningen framåt kvällen lite uppsluppen kan man dela på en flaska vin.Se där. Jag önskar Mrs Li och hennes neandertahlkompisar en trevlig festival.
Mer om musik, närmare bestämt Midnight Oil, kan man läsa om på den andra bloggen.

7 kommentarer:

Nonsensakuten sa...

Lysande råd, framförallt det där med kaffe och nybakt...

Mrs Li sa...

Jag gillar piffningstipset bäst. Färska ourinerade blommor.

Ia sa...

Hi Hi ljuvligt!!

Godiva sa...

Ha haaa! Lovely, oundgängliga tips!

Michadelica sa...

Hahaha! Sen kanske du kan ge Miss Li några tips om hur man lever riktigt brôtigt festivalliv också.

Pysseliten sa...

Kastar mig över till bloggen för att läsa om MO. Jag nötte ju söder två kasetter under tågluffen 1988, nämligen Sugar Cubes (Island) och Midnight Oil (Australien)!

Pysseliten sa...

Förresten, såg en show med två nya stjärnskott från Australien igår! Umbilical Brothers, med kul humor!