fredag 16 april 2010

Att lova guld och gröna skogar

Det sägs att det är lite osvenskt att sälja sig själv. Vi är så timida och ödmjuka i vår natur så det ligger inte riktigt för oss att slå oss för bröstet.
Om man som jag är arbetssökande är det emellertid viktigt. Jag försöker hålla tillbaka min försiktiga natur och istället dundra på lite extra i ansökningsmail eller i telefon med potentiella arbetsgivare.

Tidigare i veckan lovade jag ganska tjockt. Man kan säga att jag påstod ungefär att jag med en tv-fjärrkontroll kan ratta en rymdfärja samtidigt som jag blandar en Tequila Sunrise. Jag vräkte alltså till lite extra och hoppades att det skulle räcka till intervju.
Det gjorde det. Det räckte så långt att jag nu i eftermiddag ska på en teknisk intervju. De verkar imponerade och förväntansfulla. Själv lider jag alla helvetets krav och i ren desperation snabbpluggar jag. Snabbpluggar betyder att jag planlöst slår i böcker och tittar i gammal kod som jag skrev för fem år sedan.

Jag är rädd att ytterligare en rymdfärja kommer att störta i eftermiddag, och vad fasen är det i en Tequila Sunrise förutom sprit?

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Oh ja, det känner jag igen! Just känslan av att man tagit i för mycket måste skjutas åt sidan tills allt är över. Jag surfade på en hög självkänslavåg när jag sökte och fick mitt jobb, den kom i rätt tid och jag utnyttjade det. Håll kursen och balansen, så är jobbet ditt! Lycka till!

linda sa...

jo men man ska ju ta i! men jag förstår känslan. hoppas det gick bra på intervjun o de fattar hur bra du är:)

Nonsensakuten sa...

Tequila Sunrise består av lika delar sprit och kärlek.
Säg det så lär de smälta...

Mrs Li sa...

Åh som jag håller tummarna. Jag har tvingat barnen att hålla tummarna också. Och hunden.