måndag 2 juli 2012

Förvirringen personifierad

Ibland förundras jag över mig själv. Hur jag på väg till arbetet på morgonen går genom vad som ska göras under dagen. Hur jag prioriterar mina arbetsuppgifter. Det där kan vänta. Det där tar jag senare i veckan. Den grejen bör jag nog försöka fixa redan i eftermiddag.

Jag ska inte säga att jag är speciellt organiserad i mitt arbete. Däri ligger nog en del av problemet som jag strax ska gå lite närmare in på. Jag försöker ändå att skriva ner små att-göra-listor och att sortera mina mail i ska göras och i klart och jag gör mitt bästa för att navigera runt i det stora skämt, som ärendehanteringssystem är, på mitt jobb.

Likväl konstaterade jag i fredags, när jag gick över regnvåt parkering på väg mot kontoret: ”Om du bara hinner med en sak idag så måste det bli grejen som du har lovat Sydafrika att göra.” Som för att stärka mig i min ambition nickade jag med huvudet. ”Jomen, här kommer en duktig konsult som har full koll.”

När jag sedan sitter i bilen hem med tankarna på fredagsöl, en stund med gitarren och gos med sonen vid nattningen, så minns jag. Sydafrika! Jag glömde det i alla fall. En del av mig är skitsur på mig själv. Den andra delen komponerar redan på innehållet i det kommande ursäktsmailet. I am sorry… Due to unexpected circumstances… First thing Monday morning…

Mina barn kan börja förbereda sig på att ta hand om sin virrige far…

Inga kommentarer: