torsdag 22 juli 2010

Tisdagen

Det var en rolig tisdag eftermiddag/kväll. Det är ju inte ofta som jag åker in till Göteborg längre. Staden som tills för tre år sedan var min är numera ett ställe där jag nästan känner mig som gäst ibland. Affärer har flyttat, upphört eller bytt namn. Restauranger har bytt ägare och inredning. Dock känns det fortfarande som att Göteborg är en bra sommarstad; vad nu det är. En stad som känns bra på sommaren, kanske? En vänlig stad?

Jag hittade mitt sällskap och vi hade en mycket trevlig kväll, som innehöll gott att dricka, gott och starkt att äta samt många intressanta samtal. Det är roligt att umgås och jag blir glad av möten som detta.

Sedan bar det av hemåt med buss i natten. I Kungälv var det stopp. Inga bussar går upp till min by på vardag kvällar efter Bolibompa. Jag visste att det gick en buss 30 minuter senare till grannbyn men då det ändå är nästan lika långt hem därifrån som från Kungälv så promenerade jag.
Det blev en sån där skön promenad med tid att tänka och att njuta. Tänka på livet; som det var, som det är och som det kanske kan bli. Njuta av att promenera i en ljummen sommarnatt. Titta på rådjuret som gick parallellt med vägen och mig i säkert 100 meter, kolla in de stjärnorna som inte skymdes av lätta slöjmoln och förundras över att skor utan strumpor i inte ger skoskav.
Dessutom somnar man gott efter nästan sju kilometers vandring.

5 kommentarer:

Anonym sa...

:) Låter som en skön sommarnatt att lägga på minnet, plockas fram vid behov.

Pseudonaja sa...

Paljettenq: Ja, man kan leva länge på sånt!

Mrs Li sa...

Göteborg är en fantastisk sommarstad. Jag har dock inte så stor erfarenhet av Göteborg på vintern. Men jag tvivlar på att det är särskilt mycket bättre där än i Stockholm i november till mars ;)

Göteborg är promenadvänligt och har många mysiga restauranger och fik och spårvagn. Jag gillar Göteborg. Väldigt mycket.

Inga Bussar efter Bollimompa :)

Tur att du fick lite Bambisällskap en bit på vägen hem.

Ullah sa...

Jag bor ju i Göteborg, men blir ofta lika förvånad som du över alla förändringar. Jag hänger inte med alls.

linda sa...

åh fin promenad med stjärnor o rådjur.