lördag 15 maj 2010

Jag

Jag vet inte riktigt när det började. Kanske var det under tonåren, då jag började tänka mer än vad som var bra för mig. Kanske var det i ett slags världen-ligger-för-mina-fötter-känsla. Ni vet, tonåringens fantastiska självförtroende; ”det finns inget som jag inte klarar!” Det var en känsla av att vara speciell.

Det tog inte så många år som vuxen innan jag insåg att det fanns saker som jag inte klarade av. Det mesta faktiskt. Kvar dröjde sig emellertid känslan av att vara speciell, men då i meningen att inte passa in.
För jag passar inte in. Jag är i de flesta sammanhang pusselbiten, som man inte vet var den ska ligga. I ett annat pussel kanske? La de med en extra bit?

Det kan ge mig fördelar ibland. Jag ser saker som andra inte ser. Mestadels innebär det dock nackdelar. Jag går ständigt runt med känslan av att vara en bluff. Att låtsas vara något som jag inte är. Att inte på samma sätt som alla andra kunna ge mig hän och bestämt veta att här hör jag hemma. Att se mig om och titta på människor som för längesedan har landat och är på plats. Avundas deras glädje och trygghet. Jag famlar mig fortfarande fram, känner mig fram med händerna likt en blind.
Rädslan och ångesten att kanske aldrig någonsin hitta fram; att hitta hem. För var hör jag hemma? Var och när kommer jag kunna säga: Här är min plats. Här trivs jag. Här vill jag vara. Nu har jag äntligen hittat hem.

Hem

måndag 10 maj 2010

Norrlänningar som söker

En norrländsk bloggsyster ställer sig denna fråga på sin sida på Facebook: ”Vilka sökord är vanligast i Västernorrland tror ni?”

Som den vänlige bloggbroder jag är kan jag härmed avslöja resultatet från min Google-djupdykning:

"Nakna fruntimmer på snöskoter"

"Nakna fruntimmer i ett jakttorn"

"Tjuvjakt på nakna fruntimmer"

"Nakna fruntimmer vid en hembränningsapparat"

"Att gifta sig med en kusin – fördelar och nackdelar"

"Nybörjarkurser i banjo"

"Nakna fruntimmer vid utlämningsstället i Konsum"

"Älg eller ren – hur se skillnad genom siktet när jag är full?"

Musik på film

Ett litet livstecken från mig kommer här. Vill bara tala om för alla musikfans, att den av mig mycket efterlängtade dokumentären om Rush, är på gång.
Killarna bakom den gjorde härom året en annan musikdokumentär; Iron Maiden: Flight 666. Anledningen till att de gjorde den var att få loss pengar till att göra denna dokumentär:



Eat your heart out, fans of Maiden! :p